Ви статтю прочитали? Податкова інспекція дала розяснення що для неї це дохід і такі кошти включаються до доходу фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку та оподатковуються у порядку, визначеному главою 1 розділу XIV Кодексу.
Ви статтю прочитали? Податкова інспекція дала розяснення що для неї це дохід і такі кошти включаються до доходу фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку та оподатковуються у порядку, визначеному главою 1 розділу XIV Кодексу.
Подскажите, пожалуйста, вы оформили ФОП как стокер? Какой вид деятельности?
Прочитала. Я просто дала посилання на договір та на сторінку де видно, що авторам Adobe виплачується роялті.
Я з вами не сперечаюсь, а тільки намагаюсь якось співставити роз'яснення податкової з договором Адоб стоку. І, наскільки я розумію, це роз'яснення податкової діє виключно для тієї людини, що отримала цю ІПК.
Я поговорил с ChatGPT, он объяснил, как стокеру быть ФОП-ом.
КВЕД - 74.20 : Діяльність у сфері фотографії.
Иметь: Выписки из банка. Отчеты от платформ. Книгу учета доходов, где фиксируются суммы.
Доходы в книгу можно записывать ежемесячно.
Х.з. как на самом деле
Я поговорил с ChatGPT, он объяснил, как стокеру быть ФОП-ом.
КВЕД - 74.20 : Діяльність у сфері фотографії.
Иметь: Выписки из банка. Отчеты от платформ. Книгу учета доходов, где фиксируются суммы.
Доходы в книгу можно записывать ежемесячно.
Х.з. как на самом деле
Каждый год одно и тоже, кто-то новенький появляется и пытается вписать доходы от стоков на ФОП. Просто в этот раз начался в ветке про Пионер на не про Налоги. Зайдите в ветку Налогов и там все расписано с отсылками ко всем пункта Налогового Кодекса и пояснениями. Коротко: на всех стоках в публичных договорах оферты написано что мы получает роялти
Тем кому лень искать ссылка
Могу с уверенностью про это говорить т.к. была на КВЕД - 74.20 но не по стоковой деятельности, закрывала его в податковой (погуглите про первинні документи для ФОП)
Плачу податки 18+1.5% и в прошлом году по запросу инспектора отправляла выписки с банка и договор публичной оферты (как то он не спросил почему я не получаю это на ФОП)
Напомню только прошлым летом сняли мараторий на проверки податковой который ввели еще в начале Ковида, так что те кто возможно получают деньги на ФОП еще не проходили проверки
Последний раз редактировалось silfida, 23.01.2025 в 11:52.
Да и поздно уже ̶п̶и̶т̶ь̶ ̶Б̶о̶р̶ж̶о̶м̶и̶ становиться ФОП-ом. Даже, если я доживу до следующего года, то стоки к тому времени загнутся, и не с чего будет платить налоги.
Податкова не давала тлумачення законодавства. Це конкретний підрозділ податкової надав "Індивідуальну Податкову Консультацію (ІПК)" на запит конкретного платника податків. Тож тепер ця конкретна людина може включати доходи с вказаних стоків в дохід ФОПа та сплачувати з нього єдиний податок. А в разі претензій своєї податкової показати цей лист та уникнути покарання.
Як отримати собі таку ІПК? Зробити запит в свою податкову та надіятись, що вам пощастить. Тут велику роль грає майстерність в формулюваннях запиту. В показаних прикладах юрист знайшов спосіб як зманіпулювати та подати ситуацію в такій формі, щоб отримати лист з необхідною відповіддю. Звісно він не буде публікувати десятки своїх запитів, на які отримав відмову податкової включити роялті в дохід ФОПа.
Я не знаю, чи є строк давності у ІПК, але мені здається, що податкова зможе также легко відмінити свою ІПК, як вона їх і роздає.
Підскажіть, будь ласка, якщо купую товар в інтернет-магазині з доставкою Новою поштою, то щоб не виводити гроші з Payoneer на рахунок укр.банку, чи можливо відразу в застосунку Нової пошти оплатити замовлення карткою Payoneer через сервіс NovaPay?
Чи це можливо зробити тільки карткою укр. банку? Цікавить саме оплата онлайн через NovaPay.
4. 01 Пришли деньги с Адоба. Сумма маленькая, около 40 долларов. У меня в Пионере настроен прямой вывод на Приватовский IBAN в гривне. От первого письма с Пионера до зачисления на карту 1 - 2 часа.
А комиссия как и раньше за конвертацию и все или еще дополнительную снимают?