Прочитал
Постанову № 327, которое вносит правки в
Постанову № 492.
Его суть, это контроль Форексо-подобных операций:
"арбітражні операції на умовах маржинальної торгівлі (далі - арбітражні операції) - безготівкові операції, які передбачають виконання двох зустрічних зобов'язань з купівлі та продажу однієї іноземної валюти за іншу іноземну валюту та здійснюються без реальної поставки валюти на міжнародному валютному ринку на умовах "тод", "том" або "спот" з метою отримання прибутку від зміни валютного курсу або хеджування валютних ризиків".
И действия Приватбанка нарушают
Постанову № 492 НБУ! Вот в чем проблема.
Из Постанови № 492
пункт 7.12
7.12. На поточні рахунки в іноземній валюті фізичних осіб - резидентів
зараховуються:
готівкова валюта внесена/переказана власником рахунку;
валюта за платіжними документами, що надіслані з-за кордону на ім'я власника рахунку відповідно до законодавства України;
валюта за іменними платіжними документами (чеками), виписаними уповноваженими банками України;
валюта, одержана з-за кордону від юридичної особи - нерезидента як оплата праці, премії, призи,
авторські гонорари, відшкодування заподіяної шкоди, страхове відшкодування, аліменти;
валюта за іменними платіжними документами, що надіслані з-за кордону на ім'я власника рахунку;
валюта, перерахована власнику рахунку за дорученням юридичної особи - нерезидента через юридичну особу - резидента (посередника) на підставі укладених міжнародних угод (контрактів, договорів), якими передбачено отримання фізичними особами - резидентами
гонорарів, премій, призів та інших виплат від нерезидентів України з-за кордону за використання їх творів, винаходів, відкриттів тощо відповідно до законодавства України;
...
валюта, унесена/переказана власником рахунку з метою здійснення арбітражних операцій на умовах маржинальної торгівлі, а також валюта, одержана власником рахунку як прибуток від здійснення зазначених операцій;
(обратите внимание на этот пункт - даже если бы это был Форекс, валюта все равно зараховується!)
Если я правильно понимаю, то
Постанова № 327
НАРУШАЕТСЯ банком в том случае, если они не принимают или удерживают деньги.
Если же деньги не от Форекса, то нарушается пункт 7.12 Постанови № 492.
Если же от Форекса (не наш случай), то нарушается Постанова № 327.
Или я ошибаюсь?
Счета были валютные или гривневые?