У Пейоніра є дві різні комісії:
1) за розрахунок карткою (купівля товарів/послуг в маркетах або інет-магазинах) -
3.5% + $3.15
2) зняття готівки в банкоматі -
1.8% + $3.15
Розміри тарифів я написав свої. У вас вони можуть трохи відрізнятись в залежності від того, через кого ви замовляли картку (напряму у Пейоніра або через партнерів)
Також в разі конвертації валюти (а цього уникнути в Україні неможливо) буде застосована комісія
2%, вона вже "вшита" в курс конвертації.
Я не знімав готівку на касах маркетів, але думаю, що скоріше за все ця операція буде кваліфікована як "розрахунок карткою". А це значить
додаткові втрати на комісії 1.7%. Але треба це перевірити на практиці, це мої роздуми.
Якщо ви шукаєте спосіб з мінімальними втратами на комісії, то це вивід з Пейонір на валютну картку Моно/Приват через застосунок (можливо з'явились ще банки, які надають такий сервіс). Комісія за цей переказ складе лише
2%. Далі ваша валюта буде на картці укр банку і там вже будуть діяти тарифи відповідного укр банку. Або знімаєте готівкову валюту в касі банку та міняєте її в обмінику на гривні. Або робите переказ всередині застосунку з вашої валютної карти на вашу гривневу. Це вже треба дивитись для якого варіанту більш вигідніший курс долара.